Noticia

CASTELL DEL REMEI COL·LOCA MÉS CAIXES-NIU

Castell del Remei ha incrementat el nombre de caixes-niu a les arbredes de la finca històrica amb la col·locació de 15 unitats més, per tal de millorar l’ecosistema.

Aquesta acció -que compta amb la col·laboració de la Fundació Trenca– afavoreix la fixació de la població d’ocells i l’atracció d’una major diversitat d’espècies que colonitzin procedents d’altres territoris donant opció a l’anidatge i cria en la propietat vitivinícola.

La col·locació dels nius que són per a pàrids, pit roig i raspinells afecten una superfície d’entre 10 i 15 hectàrees. Els arbres on s’han instal·lat són àlbers, til·lers, plàtans, pins, alzines, acàcies, freixes, moreres i xops, tenint en compte les millors condicions per a afavorir la biodiversitat de l’espai natural.

En aquesta mateixa línia, a principi del mes de febrer es van instal·lar al Castell del Remei nius d’oreneta de cua blanca a la façana sud del Santuari de la Mare de Déu del Remei.

Per tal de dur a termes aquests treballs d’instal·lació de caixes-niu, s’ha requerit un camió ploma amb cistella d’elevació.