Esport

Nocturna Castell del Remei i cursa i caminada
Tomàs Cusiné

El Circuit del Vi es va estrenar l’any 2014 amb el projecte del que ha esdevingut la Cursa i caminada Tomàs Cusiné, sorgit de la voluntat de crear un esdeveniment esportiu massiu en solidaritat amb la Fundació Catalana de Lupus per tal de donar a conèixer la malaltia i captar recursos per a la investigació científica. La saturació d’iniciatives similars en nuclis urbans va suggerir la idea de sortir de la ciutat i això va dur a plantejar-ho en l’entorn vinyater del grup cellerer Tomàs Cusiné

Posteriorment, es va ampliar amb la Cursa Cara Nord -del celler del mateix nom de la DO Conca de Barberà- i amb la Cursa i caminada Nocturna al Castell del Remei, amb edicions molt reeixides.

La relació del grup cellerer amb esportistes d’elit fan possible que els participants puguin accedir al sorteig de marxandatge esportiu signat per cèlebres protagonistes de l’actualitat esportiva sensibles a la causa de la malaltia amb l’objectiu de poder obtenir més recursos per a la recerca, així com a altre col·laboracions

Tots els certàmens tenen una direcció tècnica esportiva que, entre altres qüestions, decideix els dos recorreguts més adients per als atletes. Per tal d’apropar l’acció solidària al màxim de gent, sempre es proposa una distància més llarga per als corredors i una més curta que també es pot fer caminant.

I, en totes les proves, s’instal·la un taulell on es poden degustar alguns dels vins que s’elaboren al respectiu celler organitzador i la bossa del participant adult conté l’obsequi d’una ampolla del celler corresponent. En el cas dels menors de 18 anys, l’obsequi és la samarreta oficial de la cursa.

Així mateix, els participants i acompanyants també tenen l’oportunitat de conèixer més sobre el lupus en la taula informativa que instal·la la Fundació Catalana de Lupus atesa per afectats per la malaltia i voluntaris amb la intenció de fer-ne difusió.

De moment, el lupus és incurable; potser amb la contribució dels corredors pot deixar de ser-ho. Participar en les curses del Circuit del Vi és un oportunitat de contribuir-hi mitjançant una divertida iniciativa lúdica, esportiva, saludable, enoturística i, sobretot, solidàriaMoltes gràcies!

CAMINADA I CURSA NOCTURNA CASTELL DEL REMEI (6a edició: dissabte 3 de juny): https://www.castelldelremei.com/6a-cursa-nocturna-castell-del-remei/

CURSA I CAMINADA TOMÀS CUSINÉ (8a edició: El Vilosell, Les Garrigues, diumenge 22 d’octubre del 2023).
Web de la 7a: https://fundaciocastelldelremei.org/cursa-entre-vinyes/

Modelisme: naval i automobilisme crowler

El modelisme és una modalitat esportiva que al Castell del Remei es practica i admira gràcies als membres del Club de Modelisme de Tàrrega que ofereixen exhibicions i sessions de pilotatge al llac i en pistes adequades per a fer funcionar les seves magnífiques maquetes.

La seva participació constitueix una de les atraccions en les programacions de l’Aplec (primavera) i  de la Festa Major (segon diumenge d’octubre), si bé s’organitzen diverses jornades durant l’any que s’anuncien oportunament.