Noticia

LA FESTA MAJOR DEL CASTELL DEL REMEI TAMBÉ PER AL JOVENT

LA FESTA MAJOR DEL CASTELL DEL REMEI TAMBÉ PER AL JOVENT

Diumenge vinent, dia 9 d’octubre, tindrà lloc la històrica Festa Major del Castell del Remei. A totes les activitats tradicionals s’hi suma, enguany, un concert per al jovent a càrrec del grup musical Pasqual & els Desnatats.

Abans, però, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà a les 10.00 hores l’inici de la celebració que coincidirà amb l’arribada dels tractors antics.

Així es dóna el tret de sortida al mercat d’artesania i de productes de proximitat, a les passejades amb carruatges de cavalls, als jocs infantils, a l’exhibició i pilotatge d’automodelisme, a les terrasses del bar i de la zona de cuina sobre rodes i de graellada a la brasa, les degustacions de vins dels cellers de Tomàs Cusiné, les visites al celler i al santuari, a les exposicions fotogràfiques, als concursos

Aquest any, el pregó anirà a càrrec de la doctora en Història, Lluïsa Pla Toldrà, autora del llibre Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX des de la balconada del pati de la casa-palau, al que seguirà l’estrena de la campana restaurada de la teulada de la façana principal de la casa-palau.

Les campanades anunciaran l’inici de la missa solemne, a les 11.00 hores, cantada pel Cor Parroquial de Boldú amb l’assistència de la pubilla i de l’hereu de Penelles i els cants de la Pregària de la Verge del Remei. Alhora, l’animació infantil a la zona de Les firetes del Castell del Remei inclourà, dintre de l’antic corral, una experiència amb ponis perquè els infants puguin conèixer aquests animals de ben a prop.

A les 12.00, el cercavila amb els gegants i capgrossos de Penelles i Els Bombollers de Cervera marcarà el senyal a la Cobla 11 de Setembre per a començar la ballada de sardanes a la plaça Major, on es podrà prendre l’aperitiu.

A la mateixa hora, a la Plaça Canal d’Urgell, el grup musical Pasqual & els Desnatats començaran el seu concert.

Finalment, a les 14.30 hores, la sirena sonarà de nou per a assenyalar el final de la festa gran d’enguany.

Castell del Remei, dimarts 4 d’octubre del 2022