Noticia

LA GENERALITAT DE CATALUNYA ATORGA LA PLACA AL TREBALL PRESIDENT MACIÀ A CASTELL DEL REMEI

Tomàs Cusiné, president de Castell del Remei, ha rebut la Placa al Treball President Macià 2023 -que atorga el Govern de la Generalitat de Catalunya- de mans del M.H. president de la Generalitat, Sr. Pere Aragonès.

El guardó ha estat concedit a Castell del Remei en la categoria de Responsabilitat Social Empresarial per la seva trajectòria històrica d’excel·lència, per la seva aposta per la recerca i la innovació en el treball d’una gestió ecològica i sostenible de la vinya amb pràctiques d’agricultura biodinànica, i per la tasca de la Fundació Castell del Remei.

La concessió va ser proposada per la delegació territorial del Govern a Lleida i avalada per més de trenta adhesions entre les quals els ajuntaments de Penelles, Lleida i Mollerussa; la Cambra de Comerç de Lleida; el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida; el Consell Social de la Universitat de Lleida; la Secció de Biodiversitat i Medi Natural de Lleida del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; la Direcció dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura; la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA); la Fundació Canals d’Urgell; i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre.

La Placa al Treball President Macià va ser creada l’any 1938 pel conseller de Treball d’aleshores, l’Honorable Senyor Joan Comorera i Soler. Porta el nom del President Macià en honor del primer president i restaurador de la Generalitat moderna.

L’any 1982, la Generalitat de Catalunya va recuperar aquest guardó amb la finalitat de distingir les entitats que, amb el seu esforç i exemple, contribueixen a consolidar l’activitat econòmica del país.

El motiu principal són unes mans que representen les eines per al treball, l’esforç i la dedicació i volen transmetre els coneixements i els valors adquirits al llarg d’una vida de treball i alhora estan en actitud de recollir-ne els fruits.

Screenshot

A la imatge, Tomàs Cusiné, president de Castell del Remei, i Mireia González Antó, presidenta de la Fundació Castell del Remei, amb la Placa al Treball President Macià, al pati del Palau de la Generalitat.