Noticia

LA FESTA MAJOR DEL CASTELL DEL REMEI HOMENATJA EL PINTOR OBIOLS, AUTOR DELS MURALS DEL SANTUARI

Diumenge vinent, dia 8 d’octubre, tindrà lloc la històrica Festa Major del Castell del Remei. Setanta anys després que l’artista Josep Obiols comencés a decorar el Santuari de la Mare de Déu del Remei a la finca, enguany l’exposició Josep Obiols, el Noucentisme al Castell del Remei, el cartell de la Festa Major i el pregó a càrrec del director del Museu Morera d’Art Modern i Contemporani de Lleida, Jesús Navarro Guitart, són l’homenatge a la seva obra a la finca que representa el conjunt més important de l’artista per la concentració d’obra mural i un gran valor patrimonial.

PROGRAMACIÓ

Com cada any, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà a les 10.00 hores l’inici de la celebració.

Així es dóna el tret de sortida al mercat d’artesania i de productes de proximitat, a les passejades amb carruatge de cavalls, als jocs infantils, a l’exhibició i pilotatge d’automodelisme i modelisme naval, a les terrasses del bar, les degustacions de vins dels cellers de Tomàs Cusiné,  a les exposicions…

I a les 10.30 hores tindrà lloc l’anunciat pregó des de la balconada del pati de la casa-palau.

Les campanades anunciaran l’inici de la missa solemne, a les 11.00 hores, cantada pel Cor Parroquial de Boldú amb l’assistència de la pubilla i de l’hereu de Penelles i els cants de la Pregària de la Verge del Remei. Alhora, l’animació infantil a la zona de Les firetes del Castell del Remei inclourà una activitat dedicada als gossos perquè els infants puguin conèixer aquests animals de ben a prop.

A les 12.00, el cercavila amb la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer i Els Bombollers de Cervera marcarà el senyal a la Cobla Tàrrega per a començar la ballada de sardanes a la plaça Major, on es podrà prendre l’aperitiu.

A la mateixa hora, a la Plaça Canal d’Urgell, el grup Fauna Acústic començarà el seu concert.

A les 14.00 hores, es podrà degustar el dinar popular a base de graellada de carn -els tiquets per al qual ja estan a la venda al restaurant de la finca- i, finalment, a les 14.30 hores, la sirena sonarà de nou per a assenyalar el final de la festa gran d’enguany.