Noticia

NIT DEL COSMOS AL CASTELL DEL REMEI

Sessió de planetari, observació amb telescopi i reconeixement amb làser, amb degustació de vins

Divendres, dia 1 de setembre, Castell del Remei ofereix a partir de les 22.00 hores a la terrassa de l’estany una experiència de descoberta del Cosmos a càrrec de Salvador Puigmartí -reconegut especialista en divulgació astronòmica- que guiarà els assistents en un viatge virtual vers l’univers endins mitjançant un planetari digital. Al mateix temps, els adults podran degustar vins del celler.

Posteriorment, es procedirà a l’observació d’astres a través d’un telescopi astronòmic. I, finalment, es veuran i s‘identificaran les constel·lacions que el ponent assenyalarà amb un punter làser alhora que explicarà la seva relació amb la mitologia.

Els assistents podran fotografiar la lluna gràcies a un adaptador al telescopi per a dispositius mòbils i formular preguntes de forma participativa en el decurs de tota la sessió. Així mateix, qui sigui aficionat a la fotografia podrà obtenir imatges òptimes de la lluna per la fase en què es trobarà.

L’activitat tindrà dues hores de durada i és apta per a tot els públics. Les places són limitades i el preu és de 25 euros per adult i 22 per als infants amb inscripció prèvia mitjançant el telèfon: 973580200 o bé l’adreça electrònica info@castelldelremei.com. Els participants hauran de portar una estora o tovallola per tal d’estirar-se obre l’herba per a l’observació dels perseids.

En cas de cel ennuvolat o de pluja, l’activitat no s’anul·larà atès que la sessió guiada pel planetari digital es durien a terme en un lloc interior.

L’experiència astronòmica s’emmarca en l’àrea temàtica de Ciència de la Fundació Castell del Remei i dintre de l’Any Oró.