Noticia

PER SANT JORDI APLEC DE PRIMAVERA AL CASTELL DEL REMEI

El matí del diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, tindrà lloc una nova edició de l’Aplec de Primavera del Castell del Remei que inclourà parades de venda de llibres i de roses al mercat d’artesania, una desfilada de models de la col·lecció Victòria Antó d’aixovar antic, activitat amb ponis per als infants  i l’elaboració d’una paella popular per a dinar. Com sempre, i amb la intenció de recrear l’ambientació de l’època noucentista a l’antiga colònia agrícola, qui hi assisteixi vestit completament de color blanc rebrà un obsequi que enguany consisteix en un llevataps.

A les 10.00 hores, el tradicional toc d’inici de sirena de la finca anunciarà l’arribada de vehicles històrics del Club de Vehicles Històrics de Lleida i l’obertura del mercat d’artesania i de productes de proximitat amb parades de llibres i de roses per a celebrar la Diada de Sant Jordi. Així mateix, l’exhibició i activitat de pilotatged’automodelisme crawler ràdio-control, les passejades en carruatges de cavalls, la biblioteca infantil i el castell inflable ja estaran a punt per al gaudi dels visitants. Les dues sales d’exposicions del complex exhibiran segles mostres: Ex-libris del vi i Mr. Antó, pioner de la prestidigitació. Lògicament, el vi tindrà el seu protagonisme amb parades per a degustar vins dels cellers del grup de Tomàs Cusiné: Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler i Cara Nord. Mentrestant, es cuinarà una paella per a un dinar popular.

Les activitats adreçades als infants se centraran en els jocs tradicionals i activitats Les firetes del Castell del Remei i l’activitat per a infants Vine a conèixer els ponis.

A les 12.00 sortiran de la casa-palau les models en desfilada que lluiran peces de la Col·lecció Victòria Antó de llenceria antiga i, posteriorment, al pati s’exposarà una selecció de vestits de paper del Museu de Vestits de Paper de Mollerussa.

I a continuació, tindrà lloc l’actuació musical del Silvering Jazz Trio al ritme del qual ballaran parelles de swing.

Finalment, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà el final de la festa.